Mir se erdhët në xCoDeZz

United states of Albania

Krijo nje Llogari ose kyqu per te Vazhduar ne Forum

[HTML]- Mesime fillestare ne HTML Login_10

Kyçu - Login

Emri Juaj:

Fjalëkalimi:

Qëndro i identifikuar:

Nuk jeni ende anetar? Regjistrohu!

[HTML]- Mesime fillestare ne HTML Welcom11

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1[HTML]- Mesime fillestare ne HTML Empty [HTML]- Mesime fillestare ne HTML on Wed May 21, 2014 1:47 am

     

Prince#   

Administrators
Administrators

Prince#
HTML
Tek shumica e atyre që shetisin nëper internet, lind dikur deshira të ken nje faqe të veten. Fillëstareve (sidomos ata që nuk dijn gjuhë te huja) në këte rast ngelen me duar larë. Mëgjithse tash ekziston shumë literatur për kete temë, mipo askush nuk ja bën nder vetës ta lexoj nje liber me 500 faqë vetem për te ditur ta bëj nje faqe. Ky mesim ka si për qellim të vendos një temel në tekniken e programimit me HTML, me qellim që fillestaret ta ken të leht.

Në parim vlen: HTML është e thjeshtë.

Me 20 komanda dhe me skeletin e duhur mund të beni gjera të mahnitëshme. Por për të perpiluar nje faqe VERTETË të bukur, që njerëzit do ta vizitojn me qejf, janë para se gjithash dy komponentë të rendësishem: Idetë dhe materiali. Një koncept të cilin deshironi të ja paraqitni botës, ka më shumë vler se sa përpunimi i tij teknik. [Kush nuk ja ka mbathur akoma nga frika, le të zhytet tani në kënaqesin që të jep programimi me HTML. Ma besoni; është kënaqësi e vertet ne shumicen e rasteve.]. Mesimi merr gjerat hap pas hapi për të siguruar qartësi qysh në fillim. Rendesi kryesore ka q¨ju të eksperimentoni shumë.

Le te fillojm me Hapin 1.
(Një hap i vogel për ty, një hap i madh për budallallëk, njerzimin që akoma s'e vret trurin për mjeshtrin/mjeshtren e ardhshëm/e).

Hapi 1: Skeleti

Shumëica e guidave për fillëstar jan aq te avncuara sa që nuk shkrun se ku mund ti shkruni komandat e HTML. HTML nuk eshte asgje me shume sesa tekst neto d.m.th. ju mundeni ti shkruani komandatnë ne WordPad apo në ndonje Text Editor tjeter që ju keni ne kumpjuterin tuaj. Miëpo ajo që eshte ma me rendesi eshte qe kur ta beni "SAVE" ju duhet të shkruni emrin e filit dhe të ja jepni mbaresen ".htm ose .html". Ja një shembull une po e bëj nje dokument në HTML dhe dua ta bej SAVE shkoj tek Fil shtypi pastaj Save dhe une deshiroj që ai dokument ta kete emrin prova atëher e shenoj prova.htm ose prova.html.

Në shembullin e më poshtem keni skeletin për HTML, gjdo her që shkruani nje dokument në HTML ju duhet ta perdorni këte skelet. (Vini re: Unë ju kisha preferuar që të gjitha komandat ti shkruani me shkronja të vogla).

Shembull:


Code:
<html>
<head>
<title>TITULLI I FAQËS</title>
</head>

<body bgcolor="#000000" text="#ffffff" link="#ff0000" vlink="#00ff00" alink="#0000ff">

DHE KETU VENDOSET PERMBAJTJA!

</body>
</html>


Mundohuni tani ta kopjoni me ndihmën e memories së punes (copy) këte skelet nga koka në fund. (Nga deri përfshirë ). Dhe provoni vëte a po ja arrini që ta beni në nje HTML dokument.

Rekomandim: Dicka që shumë nuk e dijn: Ju nuk keni nevoj të keni lidhjme me internet për ta shikuar apo perpiluar nje HTML dokument (faqe).

Vetem për sqarim: HTML eshte ndertuar në bazë te regullave shumë logjike. Komandat (të quajtura edhe "Tags") shkruhen gjithmon ne kllapa me maje (<>), dhe mbylljen e bejn me "/" (). Ja nje shembull: dhe .

Ta analizojm pakë skeletin:

i thotë shfletuesit se behet fjalë për një skendar HTML-je.
është zona e informacioneve shtesë. Ketu mund të jepen të dhena rreth autorit, datës së perpilimit ose udhezime për makinat e kerkimit (search engines). Keto informacione janë zakonisht të padukshme për vizitoret.

View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum